Descobrint una gran ciutat


jueves, 10 de noviembre de 2011

Una jornada de salut per als més majors de Cirera

Infermeres del Centre d’Atenció Primària de Cirera visiten el Casal per a la Gent Gran del barri

Un bon nombre de persones majors del barri de Cirera va gaudir d’una xerrada informativa sobre les funcions sanitàries d’atenció primària. Aquesta activitat la van realitzar l’Ana Palacios i l’Ana Roces, dues treballadores del CAP.


Ana Roces i Ana Palacios
van informar sobre els serveis
sanitaris d'atenció primària
Les dues infermeres van visitar els més grans al Casal en una jornada en la qual van explicar en què consisteix el CAP i les seves funcions. Van recalcar en la idea que els treballadors d’aquest centre no tan sols donen indicacions en cas de malaltia, sinó també recomanacions de cara a la seva prevenció. Això és a causa del fet que, tal com va dir l'Ana Roces, “en els països desenvolupats, els nivells de salut es miren més per les condicions ambientals que pels factors mèdics”.

Les infermeres també van destacar “les malalties derivades de l’estat de benestar” i va assenyalar les causes en els excessos que poden provocar en la societat. En aquest sentit, l’infermera va referir-se a trets característics com el menjar ràpid que s’ofereix en tants llocs i la manca d’exercici.
Per tal d’evitar aquests riscos, les treballadores del CAP van subratllar la utilitat dels consells del personal sanitari i la necessitat que “els pacients cuidin la seva salut”, ja que “el primer interessat ha de ser la pròpia persona”.

Ana Palacios
Finalment, el públic va disposar d’un torn de preguntes que van aprofitar. En aquest temps, Ana Palacios va afegir que “la medicina no és infalible”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario