Descobrint una gran ciutat


domingo, 13 de noviembre de 2011

Les catàstrofes naturals prenen forma a la Casa Capell


Ainada Solé explica les conseqüències de les
catàstrofes natural
Ainada Solé, de la Fundació Olof Palme, exposa els riscos i les conseqüències dels tsunamis i els terratrèmols als mataronins.

Un nombre reduït de mataronins va acudir a una xerrada informativa sobre les causes i els efectes d’uns fets que provoquen grans danys en tots els àmbits.

La doctora en geografia Ainada Solé va alertar als assistents sobre les possibilitats de viure uns fenòmens que causen grans desastres. Tot i que va informar que entre les zones d’Espanya amb més risc de patir un fet com pot ser un terratrèmol no figura Catalunya, va assenyalar la importància d’estar ben previnguts. En aquest context va destacar la importància dels simulacres per tal de saber com actuar en un cas d’aquestes característiques.

A més a més, va destacar que les conseqüències no tan sols són materials, sinó també psicològiques. És més, els efectes que pugui causar no es queden en la destrucció d’edificis o en víctimes mortals o ferides, sinó que poden provocar-ne més, com contaminació, incendis o malalties.

En aquesta línia, la doctora va aclarir que “l’home genera uns riscos que pot controlar però, quan deixa de ser capaç de controlar-los, es converteixen en desastres”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario