Descobrint una gran ciutat


jueves, 3 de noviembre de 2011

Un llibre contra l'exclusió escolar

  • Pilar Navarro descriu l'obra com una "resposta" al sistema educatiu

La Biblioteca Pompeu Fabra de Mataró va acollir la presentació de Diversitat cultural i exclusió escolar, un llibre que pretén lluitar contra les dificultats acadèmiques i escolars dels alumnes.

Pep Gratacós
Els autors, Pep Gratacós i Pilar Ugidos, van aprofitar l’ocasió per conscienciar al públic dels problemes dels alumnes estrangers a les aules. Així doncs, van explicar situacions amb les quals s’han trobat als centres on treballen. Pep Gratacós, director del centre de Banyoles, va explicar que els problemes d’exclusió escolar que pateixen són “imperceptibles” i va animar a fer “un crit contra la indiferència” que es mostra en aquestes situacions. A més a més, Pilar Ugidos, directora de l’Escola Miquel Bleach, va avisar que aquests problemes poden provenir dels mateixos professors i de les seves actituds.

Tal com va dir Pilar Navarro durant la presentació de l’acte, aquest llibre suposa “unes noves estratègies i una nova manera de fer” davant els pobres resultats acadèmics. En aquest context, Ismael Palacín, director de la Fundació Jaume Bofill, va comentar que l’obra presentada va ser fruit del dèficit de l’educació i de les recents conclusions de l’informe PISA.

Ismael Palacín, al centre
Finalment, la sociòloga Beatriz Ballestín, va voler destacar el tracte igualitari als alumnes en una “etapa important” per a les seves vides, ja que “és l’inici de molts processos”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario