Descobrint una gran ciutat


sábado, 26 de noviembre de 2011

El Centre Tres Roques acull un homenatge a la dona maltractada

Maria Jiménez va explicar
el relat
Un públic majoritàriament femení va assistir a una xerrada sobre la dona maltractada al Centre de Formació Tres Roques. L’acte, organitzat per l'Associació Dóna Resposta, va tenir lloc degut al 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra la dona.

La xerrada va consistir en la narració d’un relat fictici sobre les experiències d’una dona maltractada pel seu marit. Així doncs, a mesura que l’advocada Laura Jiménez avançava en la història, les diverses dones que van dur a terme l’acte van explicar les violentes situacions en les quals es poden trobar les dones amb els seus marits.

Arantxa Sabanés va destacar la presència de l’amor romàntic en la relació com allò que “promou abandonar la individualitat de la dona”. D’aquesta manera, la figura femenina pot fer-se cada cop més depenent del seu marit inconscientment. “Moltes noies es veuen endinsades sense adonar-se’n”, va declarar.

Meritxell Puyané va explicar que el cicle de la violència de gènere “consta de tres processos: l’acumulació de la tensió, l’explosió i la lluna de mel”. Així doncs, la tensió pot augmentar fins al punt que tingui lloc el maltractament i, posteriorment, la parella es reconciliï. Tot i això, va alertar que aquest cicle “s’intensifica si no es para”.

Un grup de dones va explicar les diverses
situacions en les quals es trobava
la protagonista del relat
Finalment, Rosa M. Sánchez va recordar els drets de la dona maltractada per la via judicial mitjançant la formulació d’una denuncia. Tot i això, degut al perill que pot córrer la seva vida, va recomanar que “un bon assessorament previ és important”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario