Descobrint una gran ciutat


domingo, 6 de noviembre de 2011

El MEM presenta els indignats al centre de Mataró

Manel Delgado comenta la influència del famós moviment

Un dels interventors més destacats del moviment 15-M, Manel Delgado, va informar als assistents a la xerrada sobre els objectius de la mobilització. A més a més, va destacar la manca d’organització i l’incivisme en que va desembocar la concentració.

D'esquerra a dreta: Manel Delgado, Jaume Aguilar, i dos activistes del moviment a Mataró
L’escriptor va comentar a un públic ben nombrós l’impacte social que va tenir un moviment que no és nou, sinó que “ve de lluny”. Va aclarir que aquesta va ser una mobilització social originada pel “ciutadanisme” i que va tenir “el mateix tipus de format” de les de fa 10 anys. En aquest sentit va afegir que aquest fet va despertar la “il·lusió d’escapar per un moment de les organitzacions institucionals”.

“El ciutadanisme no impugna el capitalisme, sinó els seus excessos”

El públic va ser majoritariament jove
El barceloní va explicar que aquest moviment va trobar-se amb un gran problema, concretament a Plaça Catalunya, degut a la difícil coordinació de tot assistents. Tot i el gran nombre de masses que ha mogut arreu del país, ha tingut també un gran efecte negatiu als carrers. Va referir-se a les apropiacions indecents de l’espai públic i del mal estat en què van deixar les zones ocupades que va provocar la posterior actuació dels Mossos d’Esquadra.
Els mataronins no van estar-se i van respondre molt bé a la xerrada sobre un dels temes que més “emoció, impaciència i convicció” va despertar.

2 comentarios:

  1. No estic segur que anessim a la matexia xerrada tu i jo...
    Ho això o estàs donant la informació d'una manera sesgada i amb un posicionament poc imparcial.

    ResponderEliminar
  2. Sento que no t'hagi agradat la publicació, però el que he escrit no m'ho he inventat pas. La meva intenció tampoc és la de posicionar-me, sinó la d'informar.

    ResponderEliminar