Descobrint una gran ciutat


viernes, 13 de enero de 2012

Professors de CC.OO destapen la crisi de l'educació

Montse Ros i Josep Miquel Lacasta, dos docents afiliats a CCOO Ensenyament, van informar sobre la situació que viu l’educació en l’actualitat. A més a més, els assistents van poder gaudir d’una petita exposició sobre el treball del professorat.

Els dos professors van donar a conèixer una crisi que pateix l’educació i van explicar el moment difícil en el qual es troba el professorat. “No és una crisi independent, sinó que ve donada per una cadena d’esdeveniments”, va assegurar Montse Ros. A més a més, va sorprendre el fet que aquest descontentament entre el cos docent no vingués donat a partir de la crisi, sinó que, abans que esclatés, “ja podien observar un desconcert a les escoles”, va comentar Josep Miquel.
Montse Ros explica la feina important
que realitza el cos docent a les escoles

Tot i això, la professora Montse Ros va comentar que les causes d’aquesta crisi en l’àmbit de l’ensenyament no ha tingut lloc tan sols per la crisi que te lloc a la societat, sinó que va afegir el paper important del consum i de l’individualisme. “Ens hem carregat el model cultural de l’escola pel consum”, va confirmar la docent.

Malgrat la crisi cultural i els seus efectes en l’educació, la docent va expressar la seva esperança en la recuperació de l’ensenyament a partir d’una sèrie de canvis, entre altres, a la formació post-obligatòria, ja que “no podem tractar-la com un sistema que s’acaba”.

Finalment, la professora va expressar la necessitat que els nens, de ben petits, estiguessin en contacte amb la resta per compartir coneixements. “S'ha de cercar la idea de fer ciutadans connectats al món, i el saber es construeix col·lectivament.”, va afirmar Montse Ros.

No hay comentarios:

Publicar un comentario