Descobrint una gran ciutat


sábado, 7 de enero de 2012

La Cavalcada de Reis, viscuda des de la carrossa

Els més petits van esperar la tarda del 5 de gener als Reis d’Orient amb moltes ganes pels carrers de Mataró. Parlem d’un dels moments més especials pels nens i nenes en època de festes, doncs són els autèntics protagonistes.

Cristina Rada, integrant de l'equip de
Servei d'Ordre a la carrossa d'Egipte
D’aquesta manera, els nens van gaudir d’aquest moment com a espectadors de la seva festa, però no van ser els únics que s’ho van passar bé. Així ho va fer saber Cristina Rada, una jove de 18 anys que va participar a la Cavalcada de Reis a la carrossa d’Egipte.

1- És el primer cop que participes en la Cavalcada de Reis? En el cas que la resposta sigui afirmativa, quants cops més i de quin equip formes part?
No, ja fa sis anys que hi surto de patge del rei blanc, però aquest any és el primer que em passen a Servei d'Ordre.
2- Què et va dur a participar-hi? 
Al principi, com que era més petita, em feia il·lusió poder-me pujar a una carrossa i tirar caramels, però any rere any m'he acabat acostumant. Ens ho passem bé i fem feliços a molts nens petits i veure'ls somriure et treu a tu mateix un altre somriure, així que no dubto en apuntar-me cada any.
3- Quines són les teves responsabilitats o què has de fer com a part de l’equip de la cavalcada? 
Jo aquest any he estat membre del personal de Servei d'Ordre que, més que res, com que ja som més veterans i més grans sabem com funcionen les coses i ens encarreguem una mica de la seguretat i de solucionar problemes, bé sigui que a un dels actors se li ha trencat una peça del vestuari o vigilar que el públic no s'acosti massa a la carrossa i prengui mal, i cosetes per l'estil.
4- Creus que hi ha una bona organització en la cavalcada? 
Hi participa molta gent a la cavalcada, així que és molt difícil mantenir una organització impecable perquè no es coneix tothom i si t’envien a fer un encàrrec i no coneixes a tots els organitzadors costa solucionar el problema. Però bé, per la resta està tot molt controlat perquè hi ha un encarregat per cada comparsa i aquest encarregat en té més al seu servei, és a dir, és difícil que les coses surtin molt malament. Per sort aquest any no hi ha hagut cap problema.
5- Què t’agrada més, veure la cavalcada o formar-ne part? Per què?
La veritat és que fa tant de temps que no veig la desfilada que no ho sabria dir. En part si que m’agradaria poder veure com ha quedat tot després de tant d'esforç i tants assajos, però el fet de ser-hi a dins et desvela tots els secrets i els trucs.
6- T’has trobat amb algun problema durant el recorregut de la cavalcada?
La coordinació ha estat molt bé aquest any, però el públic és inevitable. Alguns “nanos” intentaven robar els caramels de les bosses als actors. També hi ha gent que quan li demanes que guardi distància per a que no prenguin mal t'insulten, et vacil·len, t'amenacen i fins i tot hi ha alguns que t'empenyen, però, tret d'aquests, els altres se saben comportar.

No hay comentarios:

Publicar un comentario