Descobrint una gran ciutat


viernes, 16 de diciembre de 2011

Jordi Pujol recorda el significat i la importància del voluntariat de Càritas


L’ex president de la Generalitat de Catalunya va ser el protagonista d’un acte en homenatge al Dia Internacional del Voluntariat. A més a més, la xerrada va comptar amb la presència de Joan Mora, alcalde de Mataró, i Antoni Vilà, director de Càritas Mataró.

Jordi Pujol, en la Sala d'Actes de la Caixa Laietana

Jordi Pujol va explicar com és d’important el voluntariat en un temps que va qualificar com a “molt difícil”. Les dificultats econòmiques de moltes famílies avui dia i les necessitats que comporten destaquen la feina de Càritas, basada en l’altruisme.
L'expresident va comentar l'important
significat del voluntariat amb fragments
de l'Evangeli

L’expresident va fer una lectura de diversos fragments de l’Evangeli per justificar el servei realitzat, un voluntarisme que va considerar com “la força espiritual” de l’organització. “Càritas és l’expressió en el terreny més profundament cristià de fe, amor i caritat”, va aclarir.

No tan sols es va centrar en la necessitat material, sinó en la necessitat de portar un missatge de fe que, en aquests moments, es troba “molt amenaçada i perseguida”. Tot i les dificultats, l’ex polític va animar a continuar la feina feta fins ara. “Si no ajudem, ens desviem del nostre missatge”, va explicar.

No hay comentarios:

Publicar un comentario